Ligging

 

Sankt Andreasberg

Het appartementencomplex, waar ons Appartement in de Harz deel van uit maakt, ligt aan de rand van Sankt Andreasberg aan een rustige eigen weg in het bos. De locatie is ideaal geschikt om direct verschillende wandelingen te maken. Ook is het centrum van het dorp makkelijk bereikbaar per auto of te voet (circa 1km).

In het dorp zijn alle faciliteiten aanwezig, zoals winkeltjes, restaurants en een supermarkt. Tevens is er tijdens de wintersportperiode skiverhuur en – les mogelijk.

Sankt Andreasberg is een gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen, en maakt deel uit van de gemeente Braunlage. Sankt Andreasberg telt 1.871 inwoners. Het is een voormalig zilvermijnstadje, wat zijn oorspronkelijke karakter met bonte houten huizen en idyllische straten en stegen behouden heeft. Het is gelegen op een hoogte tussen 600 en 900 m. Het kent jaarlijkse traditionele feesten zoals het Heksenfeest (Walpurgis). Het is ook uitstekend gebied om te wandelen, want er is een heus wandelwegennetwerk van zo’n 200 km, met 2 autovrije Waldgaststätten, talrijke uitkijkpunten en themawandelroutes, steile straten en wegen over bergen, weiden en door dalen. Wat het dus zeer geschikt maakt voor wandelaars, Nordic walkers en mountainbikers.

De afstand Groningen – Sankt Andreasberg is circa 405 km en vanaf Utrecht ongeveer 475 km.

 

Comments are closed.

 • Kalender word geladen......
  -
  Beschikbaar
  18
  -
  Gereserveerd
  18
  -
  In behandeling
  ·
  18
  -
  Gedeeltelijk geboekt